Exposities

In Belief is Power

Jonathan van Doornum, Hannah Dawn Henderson, Fiona Lutjenhuis & Hristina Tasheva
03.07.2020 - 26.07.2020

Op vrijdag 3 juli open wij onze eerste show ‘In Belief is Power’. Niet in Nijmegen, maar in Arnhem! De deelnemende kunstenaars zijn Jonathan van DoornumHannah Dawn HendersonFiona Lutjenhuis en Hristina Tasheva. De tentoonstelling is te zien van 4 juli tot en met 26 juli 2020 aan de Driekoningenstraat 16 te Arnhem.

In de poging om een beter begrip te krijgen van de krachten die onze samenleving vormen tot wie zij is, kan de rol van geloof als mechanisme of geloof als een middel gezien worden als een maker en breker van werelden. ‘In Belief is Power’ engageert zich tot vragen rondom geloof als gegeven. De tentoonstelling richt zich niet uitsluitend op geloof in termen van religie, maar stelt het idee van geloof als middel centraal; geloof als sociale tool met een transformatieve potentie. In de tentoonstelling worden kunstwerken getoond die geloof in uiteenlopende contexten agenderen, zoals nationalisme, politiek, religie, spiritualisme en hoop. De titel is gebaseerd op het project ‘In Belief is Power’ van Hristina Tasheva.

Gedurende ‘In Belief is Power’ zal er een paralleltentoonstelling te zien zijn van Arnhems kunstinitiatief Rizoom rondom het thema ‘False Beliefs’. Zij presenteren werk van Suzanna van Oers, Eva van Ooijen, Marije Aagje en Marieke Polderdijk. Lees hier meer over Rizoom.