Exposities

Expoplu becomes P–OST

News
10.03.2021

Wij zijn verheugd om bekend te maken dat Expoplu vanaf maart 2021 verder gaat onder een nieuwe naam: P_OST.

De naamswijziging gaat gepaard met een uitbreiding, waarbij P–OST zowel in de Paraplufabriek in Nijmegen als het voormalige postkantoor aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem hedendaagse kunst gaat presenteren. Hoewel dit een nieuw hoofdstuk zal zijn voor onze organisatie, benadrukken wij dat P–OST een voortzetting is van Expoplu. Het vertrekpunt van P–OST is dan ook de bijzondere, artistieke en emancipatoire geschiedenis van Expoplu, en hier bouwen wij op verder. 

De visie van Platform POST weerklinkt in de nieuwe naam. Allereerst is onze nieuwe naam multi-interpretabel, waar wij onze dynamische houding en uiteenlopende doelstellingen en ambities in terugzien. P–OST kan verwijzen naar een centrale post voor de regio, waar de regionale kunstgemeenschap naartoe komt voor verfrissende en uitdagende presentaties en voor inhoudelijke en praktische ondersteuning. P–OST kan ook gelezen worden als artistieke grenspost tussen Nederland en Duitsland. Door actieve samenwerking met culturele organisaties in het stedelijk gebied Arnhem-Nijmegen en het grensgebied Nederland-Duitsland wil P–OST het (inter)nationale gesprek over kunst en cultuur aanjagen. Tot slot hint de naam P–OST op het voorzetsel post-, dat betrekking heeft op iets dat ergens ‘na’ komt. 

Wij willen graag vanuit onze huidige tijd nadenken over hoe de toekomst eruit zal zien. In de samenleving zijn grote transities gaande, die uitdagingen met zich meebrengen. Wij voelen een zekere urgentie om ons op een artistieke wijze te verhouden tot deze ontwikkelingen. Kunst is namelijk als geen ander in staat om deze transities en uitdagingen op een onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver)beeldende en artistieke wijze te benaderen, te presenteren en te vertalen naar een breed en divers publiek. Daarom willen wij graag ruimte te bieden voor kunstenaars, curatoren, denkers, educatoren, partners en andere betrokkenen om zich te engageren met deze vraagstukken. En om zich te verhouden tot wat is geweest, wat er nu speelt, maar ook wat er nog gaat volgen: P–OST.

We hopen je snel te verwelkomen op een van onze locaties!

Het P–OST Team

Adressen:

P–OST Nijmegen
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A
6512 AT Nijmegen

P–OST Arnhem
Driekoningenstraat 16
6828 EN Arnhem

info@platformpost.nl