Events

Alliances // Strong signals through thin hair

21.04.2023

Strong signals through thin hair Jonathan van Doornum

Driekoningenstraat 16, Arnhem
Entree: gratis
           

Programma
vrijdag 21 april inloop 19.30, talk met Fenne Saedt van 20.00 - 21.00, daarna borrel en einde om 23.00
zaterdag 22 april 12.00 - 17.00
zondag 23 april 12.00 - 17.00

 

Van 21 tot en met 23 april wordt in POST Arnhem een nieuw project gepresenteerd van Jonathan van Doornum. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit sculpturen, maar de laatste tijd heeft hij zijn repertoire uitgebreid met tekeningen. Tijdens de tentoonstelling zijn deze werken voor de eerste keer te bewonderen voor het publiek.

In tegenstelling tot de gebruikelijke tekeningen die dienen als voorbereidend werk voor beeldhouwwerken, zijn deze werken niet direct afgeleid van sculpturen. Van Doornum is bekend om zijn zoektocht naar objecten, signalen en technieken die intermenselijk contact zichtbaar maken. Echter, in deze nieuwe zelfstandige tekeningen, zoomt hij uit en beeldt hij voor het eerst daadwerkelijk mensen af. De tekeningen nemen een bijzonder standpunt in waardoor nieuwe onderlinge verhoudingen zichtbaar worden. Ze tonen de kwetsbare kanten van mensen waardoor onverwachte invalshoeken op de samenleving ontstaan.

Deze korte presentatie is alleen te bezoeken van 21 t/m 23 april. Op vrijdagavond 21 april zal er een artist talk in de tentoonstelling plaatsvinden tussen de kunstenaar en Fenne Saedt. Samen met dit project wordt een publicatie gepresenteerd waarin deze nieuwe tekeningen terugkomen.