Events

ECHO // Watch It Collapse

28.09.2023

19.30 - 21.30
Driekoningenstraat 16, Arnhem
Voertaal: Engels
Entree: €5.- excl. servicekosten, incl. één consumptie
Koop je ticket hier
                                                                                                          

Op donderdagavond 28 september organiseert Platform POST een verdiepende avond met de naam 'ECHO’ bij de tentoonstelling Watch It Collapse: Old Money Never Dies. Tijdens deze lezing schijnen Eliza Steinbock, Suus te Braak en Ada M. Patterson hun licht op de thematiek die hier centraal staat: intersectionele queer en transgender zichtbaarheid. Hoe is het gesteld met deze zichtbaarheid? In hoeverre staat zichtbaarheid gelijk aan representatie? Wordt er daarnaast, ook voldoende aandacht gegeven aan de veiligheid en het welzijn van transgender en queer personen? Deze avond wordt gemodereerd door kunstenaar Julius Thissen. Nieuwsgierig? Sluit aan bij ECHO.

 

Eliza Steinbock (hen/hun) is Universitair Hoofddocent Gender en Diversiteit aan de Afdeling Literatuur en Kunst, Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen, Universiteit Maastricht. Eliza heeft meer dan 40 artikelen en hoofdstukken in boeken gepubliceerd over hedendaagse visuele cultuur, waarin de elkaar kruisende dimensies van gender, seksualiteit, ras en bekwaamheid worden geanalyseerd. Onder andere is hen de directeur van het Centrum voor Gender en Diversiteit, Projectleider van het nationale consortium "The Critical Visitor: Intersectional Approaches for Rethinking and Retooling Accessibility and Inclusivity in Heritage Spaces". Tijdens ECHO zal Eliza reflecteren op het kritische gebruik van het anti-portret en de techniek van fabuleren door queer, trans en kunstenaars van kleur, in relatie tot het werk in de tentoonstelling "Watch It Collapse" door Julius Thissen.
 

Ada M. Patterson (zij/haar) is een kunstenaar en schrijver gevestigd tussen Barbados, Londen en Rotterdam. Ze werkt met maskerade, muziek, performance, poëzie, textiel en video, waarbij ze de verbanden onderzoekt tussen verhalen vertellen, transformatie, crisis, verdriet, woede, verdwijning, discretie, zelfverdediging en overleven. Tentoonstellingen zijn onder andere "Life Between Islands: Caribbean-British Art 1950s – Now" in Tate Britain, Londen, en "[H]erkennen Herbouwen: Wonderkamers van het Rotterdams koloniaal verleden" in Kunsthal Rotterdam. Ze is artist-in-residence aan de Rijksakademie van beeldende kunsten. Tijdens ECHO zal Ada een selectie van kunstwerken tonen en reflecteren op karakterontwerp en de grenzen van representatie.

Suus te Braak (hij/hem) is de oprichter van HizzFit Queer Lifestyle Coaching, en is werkzaam als docent Social Work aan de Hogeschool in Nijmegen en DJ in de queer scene. Als Queer Coach, docent en ervaringsdeskundige focust Suus op diversiteit, inclusie, LGBTIQ+ mensenrechten en streeft hij een ethische en solidaire samenleving na. Tijdens ECHO deelt hij zijn ervaring met het creëren van veilige ruimtes waar (queer) welzijn en zelfontplooiing centraal staan.