Exposities

Symbiosis Series #2

Marije Gertenbach & Josse Pyl
Curator: Fenne Saedt
18.09.2021 - 10.10.2021
Nijmegen
Symbiosis Series is een tentoonstellingsformat waarin het de kunstenaars vrij staat om te experimenteren, onderzoeken, en hun manier van werken te doorbreken. De deelnemende kunstenaars worden op verschillende manieren gestimuleerd om met elkaar te interacteren, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het is een gezamenlijk proces waar kunstenaars die elkaar voorheen niet kenden ideeën of werkmethoden met elkaar uitwisselen en de krachten bundelen. De tentoonstellingen binnen deze reeks leiden vaak tot levendige, wilde, grootschalige werken die sprankelen van energie. De tweede editie vindt plaats in Nijmegen met Marije Gertenbach en Josse Pyl.

Interactions

Mario Alvarez, Sabina Mikelic, Marjoke van de Plasssche, Hannah van der Schaaf, Lotte de Schouwer, Sophie Thedinga
Curator: Marieke Folkers
03.12.2021 - 02.01.2022
Nijmegen
Interactions is een talentontwikkelingstraject van POST, waarbij het uitwisselen van perspectieven, werkmethodes en kennis centraal staat. Makers en denkers vanuit verschillende disciplines werken samen aan een zelf vormgegeven eindpresentatie rondom een centraal thema. De focus van het programma is om de individuele praktijk van elke deelnemer te stimuleren binnen een collectief kader. De deelnemers van deze editie zijn Mario Alvarez, Sabina Mikelic, Marjoke van de Plasssche, Hannah van der Schaaf, Lotte de Schouwer en Sophie Thedinga.

Een Zee van Nieuwe Stemmen

Adilson De Oliveira en Mzoxolo X Mayongo van Magolide Collective (Zuid-Afrika) en meer
Curator: Gerda van de Glind
03.12.2021 - 02.01.2022
Arnhem
Tijdens de pandemie studeren wereldwijd duizenden kunstenaars af, maar hun werk bleef veelal verscholen achter gesloten deuren en grenzen. Onderwijsinstellingen maakten het afgelopen jaar online afstudeershows en nooit eerder was het zo makkelijk om kunstwerken van jonge kunstenaars over de hele wereld te bekijken. Gerda van de Glind belicht voor Mister Motley kunstenaars uit verschillende windrichtingen. POST zal eind 2021 het werk van een aantal van de geïnterviewde kunstenaars tonen in een fysieke groepstentoonstelling.