Open Call

POST zoekt makers en denkers in Gelderland!

Ben je afgestudeerd beeldend kunstenaar, filosoof, filmmaker, cultuurtheoreticus, schrijver, wetenschapper, muzikant, curator, performer of kunsthistoricus? Heb je behoefte aan dialoog, ondersteuning, uitwisseling en samenwerking? En heeft jouw praktijk of onderzoek een sterke betrokkenheid met actuele ontwikkelingen of urgente thema’s die spelen in de samenleving?

Voor het interdisciplinaire talentontwikkelingstraject Interactions is POST op zoek naar makers en denkers in Gelderland. Bij Interactions staat het peer-to-peer uitwisselen van perspectieven, werkwijzen en kennis centraal. Het doel is om de individuele praktijk van elke deelnemer te stimuleren binnen een collectief kader. 

Binnen het traject is er ruimte voor een gezamenlijke werkperiode, workshops en lezingen van gastsprekers. De deelnemers geven zelf vorm aan het programma, zodat het traject aansluit bij ieders behoefte en ambitie. Dit leidt tot de ontwikkeling, uitvoering en realisatie van een zelf vormgegeven eindpresentatie. POST ondersteunt de deelnemers praktisch, theoretisch en financieel. Het traject zal grofweg lopen van eind mei tot en met december 2021.

Ben je geïnteresseerd in deelname, stuur dan uiterlijk zondag 9 mei je CV, eventueel portfolio, en je motivatie van maximaal één A4 naar  info@platformpost.nl, o.v.v. Open Call Interactions 2021, waarin je het volgende uiteenzet:

Waarom zou je graag deel willen nemen aan Interactions?
In welke artistieke of theoretische onderwerpen ben je momenteel geïnteresseerd?
Wat zou je graag willen ontwikkelen of leren gedurende het traject en waar zou je graag aan willen werken?
Welke expertise of kennis heb jij die je zou willen delen met de rest van de deelnemers?

Selectie vindt plaats in de eerste helft van mei.

Over POST
POST (voorheen Expoplu) presenteert hedendaagse kunst in de Paraplufabriek in Nijmegen en in het voormalige postkantoor aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem. Het platform biedt ruimte voor experiment, engagement en samenwerking, en benadert actuele maatschappelijke thema’s op onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver)beeldende en artistieke wijze. Tentoonstellingen, performances, educatieve activiteiten, lezingen en gesprekken maken van POST een presentatie-instelling, ontmoetingsplek, broedplek en klankkamer.