POST Arnhem
ECHO
LEZINGAVOND CABINETS OF PRESENCE
Helaas hebben we dit evenement moeten cancelen.
Driekoningenstraat 16 Arnhem
Voertaal: Engels
Entree: €7,50 - exclusief servicekosten, inclusief één consumptie
Studenten: €5,- exclusief servicekosten, inclusief één consumptie
Koop je ticket hier
Tijdens ECHO schijnen de twee kunstenaarscollectieven Weaving Realities Collective en Foundland Collective hun licht op de tentoonstelling Cabinets of Presence van Mario Sergio Alvarez. In deze tentoonstelling vertaalt Alvarez zijn persoonlijke ervaringen van migratie uit een dictatoriaal postsocialistisch land naar universele verhalen over solidariteit, herinnering en identiteit.
Geïnspireerd door de thematiek van de tentoonstelling zoomen we deze avond in op ontaarding door migratie, de (re)productie van culturele herinnering en collectieve culturele identiteit. Foundland Collective en Weaving Realities Collective nemen je eerst kort mee in hun eigen kunstpraktijken waarna we de tijd nemen om bovenstaande onderwerpen uit te diepen in een (interactief) gesprek onder leiding van moderator Sarjon Azouz.
Nieuwsgierig? Sluit je dan aan bij ECHO op 11 juli!
Ben je student? Vul de kortingscode STUDENT in en krijg 2,50 korting.
Foundland Collective werd in 2009 opgericht door de Zuid-Afrikaanse Lauren Alexander en de Syrische Ghalia Elsrakbi en is sinds 2014 gevestigd in zowel Amsterdam als Caïro. Het collectief onderzoekt ondervertegenwoordigde politieke en historische narratieven door te werken met archieven in de vorm van kunst, design, schrijven, educatieve formats, video’s en storytelling. Gedurende hun samenwerking heeft het duo kritisch gereflecteerd op wat het betekent om politiek betrokken werk te produceren vanuit de positie van niet-Westerse kunstenaars die werken tussen Europa en het Midden-Oosten.
Weaving Realities is een kunstenaarscollectief gevestigd in Amsterdam, bestaande uit Yuchen Li en Aldo Esparza Ramos. Ze organiseren performances en workshops waarin ze "sentipensar" - denken-voelen met de aarde - beoefenen en verschillende vormen van kennis samenweven om onze positie te veranderen van het “ik” naar het “wij” als onderdeel van de aarde. Door het ophalen van voorouderlijke, inheemse kennis door middel van koken, creëren ze bewustzijn over onze relaties met andere vormen van leven en reflecteren ze kritisch op consumptie, exploitatie en het toe-eigenen van land.