POST Arnhem
ECHO
Lezingenavond Plague
25-04-2024
20:00-22:00
POST Arnhem, Driekoningenstraat 16
Voertaal: Nederlands
Entree: 7,50 euro, excl. servicekosten, incl. gratis koffie, thee en fris
Koop je ticket hier.
Op 25 april organiseert Platform POST een verdiepende avond met de naam ECHO bij de tentoonstelling Plague. Tijdens deze lezingingenavond schijnen Dick Zijp, Max van Loon en Wouter van Eck hun licht op de thematiek van de tentoonstelling: de psychologische complexiteit van de klimaatcrisis. Hoe kunnen we omgaan met gevoelens van stress, angst en hypocrisie? Wat kunnen we als mensen leren van onze niet-menselijke aardse medebewoners? En hoe kunnen storytelling en humor hulp bieden bij het bevatten van het onvatbare? Nieuwsgierig? Leer meer tijdens ECHO op 25 april bij het Maak-Lab, om de hoek bij POST.
Dick Zijp (NL, 1988)
Dick Zijp is humoronderzoeker en cultuurwetenschapper. Hij studeerde Theaterwetenschap, Filosofie en Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een proefschrift over de politiek-esthetische werking van humor in het Nederlandse cabaret. Hij werkt momenteel als Universitair Docent binnen het departement Media- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en is daarnaast freelance schrijver en cabaretcriticus voor De Groene Amsterdammer.
Max van Loon (NL, 1999)
Max van Loon is een performancekunstenaar. In diens werk vervaagt de lijn tussen theater en kunst. Hen gebruikt aspecten van die kunstvormen om de spanning tussen entertainment en kunst te onderzoeken en zet dit in om op speelse manier te bevragen hoe kunst wordt geconsumeerd. Met archetypische kostuums, een vorm die zich ergens tussen klucht en hoorspel bevindt en luchtige teksten over zware thema’s, stelt Van Loon de problemen van de huidige tijd aan de kaak. Hen heeft geëxposeerd bij o.a. Zeeuws Museum, Kunstpodium T, RUIS en POPOP art en speelt binnenkort op locatietheaterfestival Vuurol.
Wouter van Eck (NL, 1965)
Wouter van Eck was docent aan de Universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Als voedselbospionier pleit hij voor samenwerking met de vele niet-menselijke bewoners van het bos. Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR.